Festivalové zahrady opět ožily 

Search
Close this search box.

TISK, Datum: 10.06.2022, Zdroj: Pardubický deník +3, Strana: 9, Vytištěno: 1 930, Infotype: Nepojmenováno, Datum importu: 10.06.2022 03:28, Čtenost: 14 249, Rubrika: Deník tipy, AVE: 11 357,37 Kč, Země: Česko, GRP: 0,16

Tematické duplicity: Kultura a cestovní ruch, Ostatní

Obsahové duplicity: 10.06.2022 – Chrudimský deník, Orlický deník, Svitavský deník

Tip Deníku

Kdy: do 5. července Kde: Litomyšl Proč přijít: Národní festival Smetanova Litomyšl je zahájen! Potrvá do 5. července a přinese 43 pořadů hlavního programu, který doplní doprovodný program ve Festivalových zahradách a 18. Smetanova výtvarná Litomyšl.

Výjimečnou litomyšlskou atmosféru si můžete užít právě ve Festivalových zahradách (v těsné blízkosti zámku). Zahrady jsou po celou dobu festivalu volné přístupné. Doprovodná scéna je otevřená začínajícím umělcům, a nejen klasické hudbě. Na velkoplošné obrazovce zde lze za příznivého počasí sledovat hudební pořady, o víkendech program nabízí celodenní sled koncertů, divadelních představení, workshopů a programů pro děti. Z programu na víkend 11. a 12. června vybíráme: Dopolední program je v sobotu i v neděli podobný – v 10 hodin začíná čtení z knížky, dále je připravena deskoherna pro děti i dospělé a hudební dílny. Od 14 hodin obyčejně začíná další program. Například v sobotu můžete být účastníky živého vysílání Českého rozhlasu Pardubice plného festivalových hostů, od 15 hodin zazní verše básníka Jana Skácela, v 15.30 začne vystoupením sboru Radost Praha hudební blok, který uzavře až ve 21 hodin koncert dechového kvintetu Alinde Quintet. V neděli od 14 hodin si můžete poslechnout povídání s hvězdou večerního koncertu, kterou je Vojtěch Dyk. Potom v zahradách zahraje například moderní cimbálka Hulava a vystoupí Ondřej Ruml.

Generální partner

Dostávejte informace
s předstihem:

© Smetanova Litomyšl 2023
Designed by: wwworks.cz