V Litomyšli už začne hudební festival Smetanova Litomyšl 

Search
Close this search box.

RÁDIO, Datum: 09.06.2022, Zdroj: ČRo Plus, Zpráva: 5, Datum importu: 09.06.2022 22:34, Poslechovost pořadu: 13 778, Pořad: 19:00 Zprávy, AVE: 163 200,00 Kč, Země: Česko, GRP: 0,15

Tematické duplicity: Kultura a cestovní ruch, Ostatní

moderátor

V Litomyšli už za hodinu začne šedesátý čtvrtý ročník hudebního festivalu Smetanova Litomyšl. Až do 5. července nabídne divákům více než 40 hlavních pořadů a několik desítek doprovodných vystoupení a koncertů. Z Litomyšle se teď hlásí reportérka Naďa Kubínková.

Naďa KUBÍNKOVÁ, redaktorka

Hlavní program divákům nabídne na několika scénách celkem 44 hudebních pořadů. Festival se tak vrátil po dvou letech, kdy byl kvůli pandemii zkrácený a komorní ke svému plnému rozsahu. Do Litomyšle opět přijedou zahraniční hosté. Uskuteční se některé koncerty, které byly kvůli pandemii zrušené. Chystá se koncert pro Evropu. Na festivalu uslyšíme i spoustu přesahových pořadů různých hudebních žánrů. Jediné, co bude chybět, jsou velké výpravné opery, které se tentokrát kvůli začínající rekonstrukci renesančního zámku do programu už nedostaly. Z Litomyšle Naďa Kubínková, Radiožurnál.

Generální partner

Dostávejte informace
s předstihem:

© Smetanova Litomyšl 2023
Designed by: wwworks.cz