Smetanova Litomyšl odtajňuje na část programu a nabízí poukazy

Search
Close this search box.

WEB, Datum: 06.12.2021, Zdroj: svitavsky.denik.cz +1, Autor: Iveta Nádvorníková, Datum importu: 06.12.2021 10:17, RU/měsíc: 35 259, RU/den: 4 767, Rubrika: Kultura, AVE: 5 990,00 Kč, Země: Česko, GRP: 0,05, Návštěvy za měsíc: 12 600 000
Tematické duplicity: Ostatní, Kultura a cestovní ruch
Obsahové duplicity: 06.12.2021 – Svitavský deník
Národní festival Smetanova Litomyšl přichází s dárky pod stromeček. Pořadatelé spustili na webu prodej dárkových poukazů. Kompletní program festivalu bude představen v lednu, ale už nyní něco organizátoři odtajnili.

„Chceme pomoci těm, kteří hledají pro své blízké vánoční dárek a věříme, že vyhlídka letních dnů s voňavými hudebními večery na litomyšlském zámku může pod stromečkem opravdu potěšit,“ uvedl ředitel festivalu Jan Pikna.
V následujících ročnících se chce Smetanova Litomyšl ještě více zaměřit na lepší servis návštěvníkům, což vedlo ke změně předprodejního systému. Zájemci mohou vybírat z několika cenových variant poukazů. Nákup je možné provést na webových stránkách festivalu, voucher obratem přijde na zadaný e-mail. Poté ho stačí už jen vytisknout, zabalit a přidat k nadílce.
„Stále nás trápí epidemie, a i když věříme, že tentokrát již bude moci festival proběhnout s plným programem a v daném termínu, musíme počítat se vším,“ podotkl Pikna. Poukazům proto prodloužili platnost až do roku 2024 a čerpat je lze postupně, v několika nákupech. Vánoční dárek obdarovaní mohou uplatnit již 2. března, a to v den narozenin Bedřicha Smetany, kdy festival spustí předprodej vstupenek.
Kompletní program představí na konci ledna, avšak jeho první ochutnávku nabízí už teď. Na začátku léta v Litomyšli vystoupí mimo jiné partnerský orchestr Smetanovy Litomyšle Česká filharmonie nebo slavný uruguayský barytonista Erwin Schrott. Zazní oratoria, kantáty, Carmina burana, Rekviem za mého přítele, Mesiáš. Nebudou chybět slavné symfonie, Novosvětská, Leningradská, Alpská, i instrumentální koncerty. Hostem Koncertu na přání bude Vojtěch Dyk a B-Side Band, tentokrát s Janáčkovou filharmonií Ostrava.

Generální partner

Dostávejte informace
s předstihem:

© Smetanova Litomyšl 2023
Designed by: wwworks.cz