Večerní Radiožurnál 

Search
Close this search box.

RÁDIO, Datum: 09.06.2023, Zdroj: ČRo Radiožurnál, Zpráva: 1, Datum importu: 09.06.2023 22:22, Poslechovost pořadu: 55 668, Pořad: 20:30 Večerní Radiožurnál, AVE: 4 992 400,00 Kč, Země: Česko, GRP: 0,62

Tematické duplicity: Kultura a cestovní ruch, Ostatní

Tereza TOMÁŠKOVÁ, moderátorka

Ve Ždánicích na Hodonínsku hoří hala v průmyslovém areálu. Na Twitteru o tom informovali. Hasiči Jihomoravského kraje. Vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Podle mluvčího Jana Dvořáka je při zásahu nutná i výšková technika, protože do objektu není možné vstoupit a stropy se propadají. Tresty za znásilnění nebo sexuální nátlak by se mohly změnit, vyplývá to z návrhu, které ministerstvo spravedlnosti zveřejnilo na svém webu. Soudci by podle nich nově mohli pachatele častěji trestat i peněžitým trestem. Platilo by to i u závažnějších případů, například u znásilnění dítěte. Podle mluvčího ministerstva spravedlnosti Vladimíra Řepky by peněžitý trest soudy udělovaly jen v případech, kdyby jiného trestu podle nich nebylo zapotřebí. Vydatný déšť dnes podemlel železniční trať ve Frenštátu pod Radhoštěm, vlaky proto v úseku mezi Valašským Meziříčím a Ostravou musejí výrazně zpomalit a nabírají zpoždění. Podle Českých drah od 10 do 30 minut. Na místě jsou technici správy železnic, kteří problém odstraňují, jak dlouho jim to bude trvat, zatím podle mluvčího správy není jasné. Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi je v nemocnici. Tentokrát jde prý ale podle lékařů o plánovanou prohlídku. Šestaosmdesátiletý Berlusconi byl hospitalizovaný naposledy v dubnu kvůli zánětu plic spojenému s chronickou leukémií. V nemocnici tehdy strávil 45 dní. V předchozích letech se potýkal hlavně s problémy se srdcem i přes vysoký věk a pokračující zdravotní problémy. Berlusconi dál zůstává senátorem, je taky předsedou strany vzhůru Itálie. České basketbalisty Tomáše Satoranského s Janem Veselým čeká s Barcelonou druhý duel semifinálové série play off španělské ligy na domácí palubovce Katalánci přivítají v uniqu Malagu. V sérii vede Barcelona 10 a v případě výhry si zajistí postup do finále.

MLUVČÍ

Smetanova Litomyšl, národní festival, s dechberoucím geniem loci, 35 pořadů voní tématem krásných časů Belle Époque. Litomyšl jimi vykvete od 15. června zahajovací koncert České filharmonie s Tomášem Netopilem. Othello, Prodaná nevěsta, Schönbergovy Písně z Gurre a mnohé další. Více na Smetanova Litomyšl.cz. Hlavním mediálním partnerem festivalu je Český rozhlas.

Generální partner

Dostávejte informace
s předstihem:

© Smetanova Litomyšl 2023
Designed by: wwworks.cz