Čtvrtek 15. června 2023 a jeho očekávané události 

Search
Close this search box.

WEB, Datum: 15.06.2023, Zdroj: proglas.cz, Datum importu: 15.06.2023 06:20, Celková návštěvnost: 86 120, RU/den: 1 500, AVE: 8 500,00 Kč, Země: Česko, GRP: 0,02

Tematické duplicity: Kultura a cestovní ruch, Ostatní

Začíná dvoudenní jednání ministrů obrany členských zemí NATO. Na jeho úvod se sejde kontaktní skupina pro Ukrajinu vedená Spojenými státy. Ministři se budou bavit o dalších možnostech vojenské podpory Kyjeva ve snaze získat zpět část území které okupuje Rusko.

Končí plenární zasedání Evropského parlamentu, poslanci mají ještě debatovat o suchu v Evropě; měli by také hlasovat o usnesení k obnově Ukrajiny a jejímu začlenění do euroatlantických struktur. Výbor parlamentu pro životní prostředí má hlasovat o návrhu nařízení na obnovu přírody.

Protikorupční skupina Rady Evropy zveřejní výroční zprávu o stavu korupce v členských zemích za loňský rok.

Pokračuje schůze poslanecké Sněmovny. Na programu jsou pravidelné interpelace na členy vlády. V úvodním kole poslanci projednají úhrady za provoz jednotného informačního systému pro vrtulníky letecké záchranné služby.

Ve více než 1300 lékárnách po celém Česku se uskuteční Den lékáren. Pořádá jej Česká lékárnická komora s cílem edukovat širokou veřejnost o práci farmaceutů, farmaceutických asistentů a dalších nezbytně důležitých zaměstnanců lékáren.

Kongresové centrum Univerzity Karlovy v Praze bude hostit sněm Rady vysokých škol.

Prezident Petr Pavel zahájí 65. ročník hudebního festivalu Smetanova Litomyšl.

Nadace pro výstavbu penzionů pro seniory s komplexními službami bude informovat o porušování lidských práv lidí v důchodovém věku v tuzemsku. Zaměří se také na jejich úmrtnost.

Putovat za mír po východočeské svatojakubské cestě budou královéhradečtí senioři. Etapa dlouhá přibližně 11 kilometrů povede z Meziměstí do Broumova.

Dobrovolnické centrum Diecézní charity Brno chystá pátý ročník DOBROpikniku, který slouží jako prostor pro setkání dobrovolníků charity a lidí z organizací, jenž se dobrovolnictví věnují.

15. ročník projektu Brno a jeho chrámy chce dodat duchovní rozměr toulkám jihomoravskou metropolí. Od dnešního večera bude po tři měsíce otevřeno sedm kostelů, které mohou zájemci navštívit, prohlédnout si je a také se dozvědět podrobnosti o jejich architektuře, historii a významu.

Začíná třetí ročník festivalu Otevřené ateliéry Praha. Veřejnosti se otevře přes 70 ateliérů umělců a designérů a velké umělecké komunity po celém hlavním městě. Potrvá do 18. června.

Do Čech přijede největší rakouská charitativní rallye historických vozidel. Účastníci projedou od přechodu Studánky přes Vyšší Brod, Rožmberk nad Vltavou, Český Krumlov, Frymburk a Lipno nad Vltavou zpět do Rakouska na hraniční přechod Guglwald.

V Londýně vyhlásí vítěze literární ceny Evropské banky pro obnovu a rozvoj. Mezi třemi finalisty je i anglický překlad románu Jezero od české autorky Bianky Bellové.

Generální partner

Dostávejte informace
s předstihem:

© Smetanova Litomyšl 2023
Designed by: wwworks.cz