V létě to rozjedete v pardubickém kině i na slavnostech v Holicích 

Search
Close this search box.

TISK, Datum: 16.06.2023, Zdroj: Chrudimský, Svitavský, Orlický deník, Strana: 2, Vytištěno: 2 690, Infotype: Nepojmenováno, Datum importu: 16.06.2023 00:57, Čtenost: 21 151, Rubrika: Téma deníku, AVE: 74 808,16 Kč, Země: Česko, GRP: 0,24

Tematické duplicity: Kultura a cestovní ruch, Ostatní, Smetanova Litomyšl

Pivní festival i Smetanova Litomyšl. V seriálu Česko za babku se věnujeme zábavě, kultuře a volnému času. Deník přináší tipy na letní akce, kina, koncerty a festivaly v našem kraji, kam je vstup zdarma nebo za nízké vstupné.

Orlická Brána Areál u Tyršovy rozhledny Žamberk (Rozálka) Kdy? 7. a 8. července 7 Proč? 15. ročník festivalu pro rodiny nabídne koncerty, divadla i program pro děti. Návštěvníci se mohou těšit na koncert Davida Kollera, J. A. R., Gaiau Mesiahu nebo finalistu mistrovství ČR ve slam poetry či stand-up vystoupení. Nebude chybět ani občerstvení od lokálních podniků. Co se platí? Vstupné na akci je dobrovolné.

Letní kino Rebel Pardubice Areál letního kina na pravém břehu Labe v Pardubicích, vedle mostu Pavla Wonky. Kdy? Od 1. června do 3. září. Proč? Pardubické letní kino Rebel je největším letním kinem v České republice a svým rozsahem, počtem projekcí a délkou trvání nejen tuzemským, ale i středoevropským unikátem. Milovníci filmu i filmaři samotní si ho za 17 let jeho existence velmi oblíbili, což 1 může potvrdit více než 900 tisíc spokojených diváků. Co se platí? Vstup je po celé léto zdarma. Návštěvníci si platí jen občerstvení.

Festival Smetanova Litomyšl 6 Klášterní zahrady v Litomyšli Kdy? Volně přístupná doprovodná scéna bude otevřena během celého festivalu Smetanova Litomyšl, tedy od 15. června do 2. července. Proč? Smetanova Litomyšl to není jenom vážná hudba. Součástí mezinárodního festivalu je i free zóna v Klášterních zahradách, kde se bude hrát každý den. Hlavními hosty letošních Festivalových zahrad budou Jan Cina, Anna Julie Slováčková nebo Laco Déczi. V zahradách vyroste po roce zase hudební stage, divadelní amfiteátr i taneční sál. Novinkou bude tentokrát umělecké hřiště u Augustovy tiskárny. Co se platí? Kromě placené části má festival spoustu doprovodného programu. Součástí mezinárodního festivalu je i free zóna v Klášterních zahradách, kde se Grafi bude hrát od poloviny června až do července každý den.

Festival Zámeček v Pardubicích V Pardubicích a louce před Památníkem Zámeček. Kdy? Promítá se vždy ve čtvrtek a jednou 4 v sobotu od 1. do 29. června od 21 hodin. Proč? Po úspěchu v loňském roce se v červnu vrací Festival Zámeček. Letos na zájemce čeká celkem šest filmových projekcí, návštěvníci se mohou těšit na příběh pro celou rodinu, americké válečné filmy či na českou a československou tvorbu. 2 Festival bude promítat například film oceněný mimo jiné Oscarem o prolomení šifrovacího stroje Enigma nebo film Good Old Czech. Co se platí? Návštěvníci mohou zaplatit jen dobrovolný příspěvek.

Městské slavnosti Holice 3 Areál Kulturního domu města Holic Kdy? 23. 6. – 24. června od 17 hodin Proč? Na akci se představí režisér Zdeněk Troška, Ready Kirken nebo kapela Jaksi Taksi. Kromě toho akce nabízí bohatý doprovodný program jako vystoupení kouzelníka, barmanskou show, malování hennou, fotokoutek, živé figuríny, soutěže pro děti, výtvarná výstava školek z okolních obcí nebo expozice kina. Co se platí? Akce je zdarma. Platí se jen občerstvení.

Pivní pohoda v Přelouči Masarykovo náměstí Přelouč, park za základní školou. 4 Kdy? 1. července od 12 hodin Proč? Druhý ročník festivalu Pivní pohoda v Přelouči představí sedm řemeslných pivovarů, street food i živou hudbu. Co se platí? Vstupné na akci je zdarma.

Festival Zlatá Pecka Chrudim Kdy? 27. srpna 5 Proč? Festival má každý rok obsah v podobě jednoho tématu – spojený s konkrétními hudebními osobnostmi, nebo konkrétními hudebními styly. Letos se zaměří na největší postavu českých dějin par excellence, a to na Járu Cimrmana. Co se platí? Kromě placené části je vstup zdarma na slavnostní mši a zahájení festivalu v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Generální partner

Dostávejte informace
s předstihem:

© Smetanova Litomyšl 2023
Designed by: wwworks.cz