Talenty Akademie MenART v Litomyšli

Search
Close this search box.

WEB, Datum: 23.06.2022, Zdroj: klasikaplus.cz, Datum importu: 23.06.2022 11:33, RU/den: 10 000, AVE: 5 000,00 Kč, Země: Česko, GRP: 0,11

Tematické duplicity: Smetanova Litomyšl, Kultura a cestovní ruch, Ostatní

Litomyšl opět patří nejmladším talentovaným hudebníkům i výtvarníkům, kteří dostali prostor v rámci prestižních festivalů Národní festival Smetanova Litomyšl i Smetanova výtvarná Litomyšl. Absolventi Akademie MenART v oboru klasické hudby rozezní Smetanovu Litomyšl v neděli 26. června. V bohatém programu se představí vybraní stipendisté ze tříd Kateřiny Kněžíkové, Iva Kahánka, Jana Fišera, Jana Ostrého, Karla Košárka a Radka Baboráka. Koncerty se budou konat v Zámecké jízdárně i v zámeckých zahradách.

Už 11. června se v Litomyšli otevřela v Augustově tiskárně společná výstava absolventů výtvarné a divadelní sekce Akademie MenART. Ti v aktuálním školním roce pracovali pod vedením mentorů Lely Geislerové, Martina Velíška a Petra Váši. Na výstavě jsou zastoupena také díla mentorů. Instalaci bude možné navštívit do 10. července.

„Děkuju za všechna ta překvapení! Myslel jsem, že to bude dobré, ale bylo to lepší – nejen ve smyslu celkového nasazení skupiny, ale hlavně v otevřenosti různým výrazovým prostředkům,“ dodává k roční spolupráci se třináctičlennou skupinou žáků ZUŠ Petr Váša. „Překvapilo mě, kolik energie, času a péče a učitelé svým žákům dávají a jak moc se snaží rozvíjet jejich specifický talent. MenART je výjimečný projekt,“ doplňuje Lela Geislerová.

Generální partner

Dostávejte informace
s předstihem:

© Smetanova Litomyšl 2023
Designed by: wwworks.cz