VYHLÁŠENOU SMETANOVU LITOMYŠL NAVŠTÍVÍ PREZIDENT PAVEL S MANŽELKOU 

Search
Close this search box.

TISK, Datum: 15.06.2023, Zdroj: Chrudimský, Svitavský, Orlický deník +1, Strana: 1, Vytištěno: 2 690, Infotype: Nepojmenováno, Datum importu: 15.06.2023 01:49, Čtenost: 21 151, Rubrika: Titulní strana, AVE: 20 299,21 Kč, Země: Česko, GRP: 0,24

Tematické duplicity: Kultura a cestovní ruch, Ostatní

Obsahové duplicity: 15.06.2023 – Pardubický deník

Aktuální informace a fotogalerii najdete na webu Deníku. ZIMNÍ STADION v Litomyšli dnes oživí 65. ročník Smetanovy Litomyšle. Kvůli rekonstrukci zámku se výjimečně festival uskuteční na zimním stadionu, který se proměnil ve Festivalovou halu. Město se také po jedenácti letech chystá na příjezd prezidenta republiky. Petr Pavel s manželkou Evou přijede do města dnes navečer. Zahájí festival a stráví noc v luxusním hotelu Aplaus. „Ladíme harmonogram celé návštěvy. Vymalovali jsme hotel, připravujeme menu pro prezidentský pár. Pan prezident nám však vzkázal, že čím méně formální to bude, tím lépe,“ uvedl šéf litomyšlského hotelu Aplaus David Fišer.

K hotelu má Petr Pavel přijet dnes po půl sedmé večer. Bude ho tady čekat večeře z lokálních surovin, a to zřejmě pstruh z litomyšlských sádek.

Právě tady budou mít lidé možnost se s prezidentem setkat a třeba se s ním i vyfotografovat. Po večeři v hotelu se prezidentský pár za doprovodu ochranky a dalších hostů přesune do Festivalové haly. Prezident festival zahájí ve 20.15 hodin. Na Slavnostním zahajovacím koncertu uvede Česká filharmonie pod taktovkou Tomáše Netopila skladby Bedřicha Smetany nebo Antonína Dvořáka. Zahajovací koncert má podle programu končit ve 22.15 hodin, následně prezidentský pár znovu přejede do hotelu Aplaus.

Generální partner

Dostávejte informace
s předstihem:

© Smetanova Litomyšl 2023
Designed by: wwworks.cz