Prezident Petr Pavel s chotí přijel do Litomyšle. Dostal zde originální dar 

Search
Close this search box.

WEB, Datum: 15.06.2023, Zdroj: pardubicky.denik.cz +11, Autor: Iveta Nádvorníková, Datum importu: 15.06.2023 22:37, RU/měsíc: 57 518, RU/den: 7 776, Rubrika: Z okolí, AVE: 5 990,00 Kč, Země: Česko, GRP: 0,09, Návštěvy za měsíc: 12 600 000

Tematické duplicity: Kultura a cestovní ruch, Ostatní, Starosta

Obsahové duplicity: 15.06.2023 17:29 – chrudimsky.denik.cz – Z okolí, svitavsky.denik.cz – Svitavsko, orlicky.denik.cz – Z okolí, chrudimsky.denik.cz – Z okolí + 6 dalších

/PRŮBĚŽNĚ DOPLŇUJEME FOTOGALERIE A VIDEA/ Poprvé do svitavského okresu přijíždí prezident Petr Pavel s manželkou Evou. Jejich první zastávkou před festivalem Smetanova Litomyšl byla Budislav, kde má své kořeny hradní kancléřka Jana Vohralíková. Poté se přemístil prezidentský pár do Litomyšle, kde zahájil hudební festival.

Krátce po půl sedmé večer přijíždí prezident Petr Pavel do Litomyšle. Dostal zde originální dárek – těžítko.

ZPRAVODAJSTVÍ Z PŘEDCHOZÍ NÁVŠTĚVY BUDISLAVI:

Po půl šesté přijela prezidentská kolona k Základní škole v Budislavi. Pro vesnici je to historický okamžik, prezident České republiky přijíždí do obce vůbec poprvé.

„Je to první prezident v Budislavi. Hodně to pro nás znamená, možná je to poprvé a naposledy,“ říká starosta Budislavi Luboš Šplíchal.

Petr Pavel se ve vsi zastaví cestou na zahájení Smetanovy Litomyšle. Vesnici si nevybral náhodou, právě odtud totiž pochází kancléřka Jana Vohralíková, která pro obec navrhla i unikátní kostel Boží lásky. Na prezidenta v Budislavi čekaly desítky lidí.

Psali jsme:

„Je to velká událost. Konečně prezident, za kterého se nemusíme stydět,“ směje se Jana z Budislavi. Petr Pavel nejdříve zamířil ke kostelu Boží lásky a hned poté navštívil zdejší základní školu, kde už na něj čekaly místní děti.

Z Budislavi hned zamířil prezident do litomyšlského hotelu Aplaus, kde s chotí Evou povečeřel na terase hotelu ještě před zahájením hudebního festivalu Smetanova Litomyšl. Před osmou hodinou prezidentská kolona dorazila k Festivalové hale, kde se Petr Pavel setkal se starostou města Danielem Brýdlem, vedením festivalu Smetanova Litomyšl a dalšími hosty. Přesně ve 20.15 hodin státní hymna zahájila 65. ročník Smetanovy Litomyšle.

Generální partner

Dostávejte informace
s předstihem:

© Smetanova Litomyšl 2023
Designed by: wwworks.cz