Ranní Radiožurnál 

Search
Close this search box.

RÁDIO, Datum: 15.06.2023, Zdroj: ČRo Radiožurnál, Zpráva: 1, Datum importu: 15.06.2023 09:45, Poslechovost pořadu: 126 124, Pořad: 06:30 Ranní Radiožurnál, AVE: 3 785 600,00 Kč, Země: Česko, GRP: 1,40

MLUVČÍ

V Česku roste počet uzavřených hypoték, vyplývá to ze statistik české bankovní asociace hypomonitor, banky a stavební spořitelny v květnu poskytly hypoteční úvěry za 12 miliard 300 000 000 Kč, proti dubnu to je o 17 % víc, počet a objem hypoték je teď největší od poloviny loňského roku. Kriminalisté ze Zlínska stále hledají čtrnáctiletého Daniela Holíka. Včera nedorazil do školy a pak nejspíš odjel vlakem směrem do Přerova. Chlapec u sebe nemá mobilní telefon ani peníze. Daniela Holík je asi 160 cm vysoký, má hubenou postavu, světle hnědé nakrátko ostříhané vlasy s patkou a hnědé oči, na sobě by mohl mít světle hnědé kalhoty s kapsami, oranžovou mikinu s černou nášivkou a šedozelené tenisky, na zádech pak tmavě modrý batoh. A začíná festival Smetanova Litomyšl, šedesátý pátý ročník přehlídky klasické hudby zahájí dnes večer, koncert České filharmonie, zahraje spolu s klavíristou Kirillem Gersteinem pod taktovkou dirigenta Tomáše Netopila, Smetanova Litomyšl nabídne až do 2. července desítky koncertů, ale taky operu.

Anna HORÁČKOVÁ, moderátorka

Začíná festival Smetanova Litomyšl. 65. ročník přehlídky klasické hudby zahájí dnes večer koncert České filharmonie.

/ukázka/

Martin HRNČÍŘ, redaktor

Festival uvede dirigent Tomáš Netopil s Českou filharmonií, která zahraje část z Triumfální symfonie Bedřicha Smetany. Na přehlídce klasické hudby zazní také populární skladby hollywoodského umělce Johna Williamse.

/ukázka/

Festivalovým centrem bude letos zimní stadion, kam se pořadatelé přesunuli kvůli opravám Státního zámku Litomyšl. Martin Hrnčíř, Radiožurnál.

Generální partner

Dostávejte informace
s předstihem:

© Smetanova Litomyšl 2023
Designed by: wwworks.cz