Dobré ráno 

Search
Close this search box.

TV, Datum: 16.06.2023, Zdroj: ČT 2, Zpráva: 1, Datum importu: 16.06.2023 11:42, Sledovanost pořadu: 34 371, Pořad: 07:00 Dobré ráno, AVE: 23 391 720,00 Kč, Země: Česko, GRP: 0,38

Tematické duplicity: Kultura a cestovní ruch, Ostatní

MLUVČÍ

Ano, další zprávy jsou nachystány, hezké ráno. Prezident Petr Pavel by mohl nového ministra zemědělství jmenovat 29. června, o dalším postupu s ním jednal premiér Petr Fiala. Včera předseda vlády řekl, že Pavel se chce s Markem Výborným nejdříve setkat, návrh předsedy vlády ale bude respektovat. Výborný by měl v čele rezortu nahradit Zdeňka Nekulu, který svoji rezignaci oznámil ve středu.

Některé obce na Blanensku vyhlásili kvůli suchu zákaz zalévání. České televizi to potvrdili jejich představitelé. Jihomoravský kraj se totiž znovu potýká s nedostatkem vody a sucho postihlo téměř všechny okresy v některých městech a obcích, jako je třeba Blansko nebo Boskovice. Proto lidé nemohou zalévat zahrady nebo napouštět vodu do bazénů.

Vystoupením České filharmonie s dirigentem Tomášem Netopilem začal hudební festival Smetanova Litomyšl, úvodní koncert v hledišti sledoval prezident Petr Pavel s manželkou. Festival nabídne do 2. července. Téměř 40 vystoupení v rámci hlavního programu, doplní ho doprovodné akce ve Festivalových zahradách nebo projekt Smetanova výtvarná Litomyšl.

K pobřeží Indie a Pákistánu dorazil cyklon bipar Joj, doprovází ho silný vítr, prudký déšť a vysoké vlny. Z ohrožených oblastí se muselo evakuovat více než 180 000 lidí. Ve vylidněných městech vítr vyvracel stromy a sloupy elektrického vedení. Úřady ve státě Gudžarát přerušily provoz přístavu, zakázaly rybářům v regionu až do pátku vyplouvat na moře, zavřely školy a vyzvaly občany, aby nevycházely na pláže. Nemocnice v regionu jsou v pohotovosti.

České basketbalistky vstoupily do mistrovství Evropy v Tel Avivu vítězstvím nad Itálií 61, 58, přestože ve třetí čtvrtině prohrávaly už o 14 bodů, rozhodla trojkou 53 sekund před koncem Petra Holešínská a výhru zpečetila Eliška Hamzová. Druhý zápas je čeká dnes proti Belgii. Tolik další zprávy. A teď už za Oscarem a maďarskými recepty.

Generální partner

Dostávejte informace
s předstihem:

© Smetanova Litomyšl 2023
Designed by: wwworks.cz